Per Aarsleff nedtoner forventninger efter flot regnskab

Skrevet af admin

21/12/2015

Mest læste i dag

Entreprenørvirksomheden Per Aarsleff har haft et godt år, hvor man rundede en omsætning på 10 milliarder kroner og øgede årets resultat betragteligt.

Det viser selskabets årsregnskab for 2014/15, der samlet set giver et resultat før skat på 455 millioner kroner, svarende til en forbedring på 125 millioner kroner.

Selv om omsætningen i rørtekniksegmentet er gået en smule en tilbage, er der sket fremskridt inden for fundering og frem for alt i anlæg og byggeri, der overstiger den tilbagegang.

Fremgangen er hovedsageligt hentet i Danmark, selv om omfanget af selskabets udenlandske aktiviteter også er forøget det seneste års tid.

De fine tal modsvares af et forslag om udbytte på 30 kroner pr. aktie, hvilket er dobbelt så stort som sidste år.

Til gengæld forventer selskabet ikke at kunne matche det fine resultat i det kommende regnskabsår.

- Aktivitetsniveauet i 2014/15 var ekstraordinært højt blandt andet som følge af den milde vinter. Resultatet før skat ventes at blive 430 millioner kroner, hedder det i regnskabet.

Per Aarsleff A/S forventer at overtage bygge- og anlægsfirmaet Hansson og Knudsen i Odense.

Overtagelsen forventes ikke at bidrage væsentligt til resultatet, fordi der er en række engangsomkostninger i forbindelse med overtagelsen.

Aktiemarkedet har reageret negativt på den udmelding og sendt kursen på Aarsleff-aktien fem procent ned efter offentliggørelsen af regnskabet.

Det skal dog i den forbindelse nævnes, at aktien på trods af dagens tab er steget 101 procent siden årsskiftet.

/ritzau/