Årsopgørelse fra Skat på vej: Sådan undgår du svindlere

Det er sæson for selvangivelser, og tusindvis af danskere får i den nærmeste fremtid en dejlig overraskelse fra Skat.

Men danskerne risikerer også dårlige oplevelser de næste måneder, når antallet af phishing emails og andre forsøg på at stjæle danskernes cpr-numre og bankoplysninger stiger. Sæsonen for udbetalingen af overskydende skat får nemlig it-kriminelle på banen

Men du kan afbøde mange angreb ved at tage en række konkrete forholdsregler fra sikkerhedsfirmaet F-Secure:

Skat udbetaler automatisk overskydende skat til din NemKonto og vil aldrig i en e-mail linke til en formular, hvor du skal indtaste dine bankoplysninger eller cpr-nummer. Alle mails, der vil have dig til at verificere dine kontooplysninger online, er falske, f.eks. ”Du bedes indtaste din fødselsdag og kontonummer, så vi kan indbetale din overskydende skat til din konto”.

Brug din sunde fornuft og afslør svindelnummeret

Phishing mails er ofte oversat af en maskine, så sproget er ubehjælpsomt. Afsenderadresser kan også afsløre, at der er tale om en fupmail – en mail fra [email protected] er nok ikke fra skattevæsenet – og skattevæsenet kender din identitet og vil derfor aldrig indlede en personlig mail til dig med ”Kære kunde”, som mange phishing mails gør.

Vær på vagt overfor links og filer

Phishing mails indeholder ofte inficerede filer eller links, som forsøger at lokke dig hen til en inficeret side. Vær altid på vagt overfor links, filer og hurtige pop-up beskeder, som vil have dig til at klikke videre – både dem, du får direkte og f.eks. banner adds på sider.

Beskyt alle dine gadgets

Hav altid den nyeste version af din sikkerhedssoftware – på ALLE de gadgets, du går på nettet med.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip