Abdeslam sigtet for terrordrab

Den terrormistænkte belgier Salah Abdeslam er lørdag blevet sigtet for terrordrab og for at være en del af en terrorgruppe, oplyser Belgiens anklagemyndighed ifølge AFP og Reuters.

- Salah Abdeslam er af undersøgelsesdommeren blevet sigtet for deltagelse i terrordrab og deltagelse i en terrororganisations aktiviteter, lyder det i en udtalelse fra anklagemyndigheden.

Samtidig siger hans advokat Sven Mary ifølge Reuters, at Abdeslam erkender, at han var i Paris, da terrorangrebene fandt sted i byen 13. november, hvor militante islamister dræbte 130 mennesker.

Salah Abdeslams ældre bror var en af selvmordsbomberne bag angrebene i den franske hovedstad.

Advokaten tilføjer ifølge Reuters, at hans klient samarbejder med de belgiske myndigheder, men at han vil kæmpe imod en udlevering til Frankrig, som den franske præsident, François Hollande, har krævet.

Den 26-årige belgiske muslim med marokkanske rødder blev anholdt fredag aften i Molenbeek, en forstad til Bruxelles i Belgien.

Det skete, efter at politiet over hele Europa har været på jagt efter ham siden terrorangrebet i Paris i Frankrig 13. november i fjor.

En anden mand, som blev anholdt sammen med Abdeslam, er ligeledes sigtet for at have medvirket i terrordrab.

Manden identificeres som Monir Ahmed Alaaj alias Amine Choukri. Det er to navne, som efterforskerne har fundet på falske dokumenter.

En tredje mand, som kaldes Abid A., blev fredag anholdt i samme hus. Han er sigtet for at være medlem af en terrororganisation og for at hjulpet kriminelle.

To kvinder, som også var anholdt i sagen, er begge løsladt igen, men den ene af dem er sigtet for at have hjulpet de øvrige tiltalte i sagen, oplyser anklagemyndigheden ifølge Reuters.

/ritzau/

Dagens Gossip