Abekød, larver og spraymalede oliven: Europol afslører gigantisk svindel med fødevarer

Abekød, larver, græshopper og oliven der var spraymalet med kobbersulfat for at se friskere ud. 

Det var bare nogle af de afsløringer af fusk med fødevarer, som Europol har foretaget i det, de selv kalder den største beslaglæggelse nogensinde af ulovlige fødevarer. 

Beslaglæggelserne viser med al tydelighed, at fusk med fødevarer er ved at blive et globalt problem af hidtil usete proportioner. 

Beslaglagt abekød

Samlet set stoppede Europol 10.000 ton mad og væske fra at nå forbrugere over hele verden. 

- Falske og farlige fødevarer er en trussel mod sundheden og samfund verden over, hvor forbrugere uvidende køber disse potentielt meget farlige produkter, siger Michael Ellis, der er leder af Interpols efterforskningshold i en pressemeddelse. 

De mange klamme og ulovlige fødevarer blev fundet i 57 lande fra november 2015 til februar 2016 i operationen, der er blevet døbt Opson V. 

To ton andekød, der skulle sælges som Foie Gras i Ungarn

Flere personer er blevet anholdt, men Europol håber, at de kan få flere bagmænd bag tremmer den næste tid. 

Afsløringerne af de klamme fødevarer omfatter blandt andet forsøg på indsmugling af abekød til Belgien, 1300 flasker falsk whiskey i Zambia og 70 kilo kyllingeindvolde, der var præserveret i Formalin, der er giftigt ved stuetemperatur. 

Falske spiritusflasker, der skulle bruges til at sælge falsk alkohol. 

- Disse resultater viser tydeligt, hvilken trussel der er med forfalsket mad. Hvis vi deler denne viden, kan det forhindre fødevareforfalskning og hjælpe med at sikre folk på verdensplan, siger Chris Vansteenkiste, der er efterforskningsleder i Europol. 

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip