Abelyde bliver sag for Fifa

Den danske landsholdsspiller Patrick Mtiliga blev fredag aften udsat for racistiske abelyde under Danmarks 1-1-kamp mod Bulgarien i Sofia.

Dansk Boldspil-Union (DBU) rettede straks henvendelse til det internationale fodboldforbund Fifa under VM-kvalifikationskampen, og nu afventer DBU, hvad der sker i sagen.

- Vi kan ikke gøre mere. Vi har orienteret Fifa, og nu er det en sag mellem Fifa og det bulgarske fodboldforbund, siger DBU's kommunikationschef, Lars Berendt.

Mtiliga hørte ikke selv abelyde fra tilskuerrækkerne, men blev underrettet om det efter kampen. Flere af de øvrige landsholdsspillere tog afstand fra chikanen efter kampen.

- Det var tilfredsstillende, at der var opbakning i dommerkvartetten til at gøre noget ved det. Da vi henvende os til fjerdedommeren, havde dommerne netop drøftet det over radioen.

- Der blev handlet med det samme, og stadionspeakeren råbte også ordrer til tilskuerne, forklarer Berendt.

Sidste år fik det bulgarske fodboldforbund en bøde på 40.000 euro af det europæiske fodboldforbund Uefa, fordi bulgarske tilskuere havde opført sig racistisk over for flere engelske landsholdsspillere, da England mødte Bulgarien.

For en måned siden blev de armenske landsholdsspillere kaldt "sigøjnere" under VM-kvalifikationskampen hjemme mod Bulgarien, som bulgarerne endte med at vinde 1-0.

- Det er ikke første gang, at tilskuere i Bulgarien ikke har kunnet finde ud af at opføre sig ordentligt.

- Flere engelske landsholdsspillere var udsat for racisme, da England spillede en landskamp, så der har været fortilfælde, siger Berendt og tilføjer:

- Vi troede, vi havde set det for sidste gang. Det hører ingen steder hjemme, og det er en uacceptabel opførsel.

- Vi håber, at vi på et eller andet pædagogisk niveau kan sende et signal til de mennesker, for alle kan se, at det er en tåbelig adfærd.

På tirsdag skal Danmark møde Italien på udebane i VM-kvalifikationen.

Dagens Gossip