Abort-frygt: Læger nægter at oplyse børns køn

En pige eller en dreng?

Gravide skal ikke have oplyst kønnet på barnet, så længe de kan få en abort. For så er der risiko for, at de fravælger barnet på grund af kønnet, mener ledende overlæger ifølge Jyllands-Posten.

Indtil for nylig oplyste Horsens Sygehus gerne kønnet ved den såkaldte nakkefoldsskanning - som ligger omkring uge 12 - men den praksis er nu ændret.

I Danmark er abortgrænsen 12 uger - herefter kan der søges om tilladelse. I Sverige er grænsen 18 uger.

Også Odense Universitetshospital undgår at oplyse kønnet ved den tidlige skanning af frygt for aborter:

- Fra vores kolleger i Indien ved vi, at det ikke er unormalt at vælge en abort grundet kønnet. Det kan være, at nogen har den samme opfattelse, selv om de bor i Danmark, siger ledende overlæge Bjarne Rønde Christensen til Jyllands-Posten.

Ingen af de overlæger, som Jyllands-Posten har talt med, kender dog til konkrete tilfælde, hvor forældre har bedt om abort på grund af barnets køn.

Danske Patienter kritiserer lægerne.

- Lægerne er ikke ansat til at være moralens vogtere, siger foreningens formand, Lars Engberg.

Janne Rothmar Hermann, lektor på Københavns Universitets juridiske fakultet, vurderer, at lægerne, selv om de frygter aborter, kan være på kant med loven, hvis de tilbageholder viden om kønnet.

- Hvis kønnet er synligt, og forældrene gerne vil have det oplyst, så har lægen også pligt til at oplyse det, siger hun til avisen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip