Abortfrygt får læger til at skjule køn

På Horsens Sygehus oplyste lægerne indtil for nylig kønnet på barnet ved den såkaldte nakkefoldsscanning cirka 12 uger henne i graviditeten, hvis forældrene ønskede det. Men det gør de ikke mere, fortæller ledende overlæge Gitte Dupont.

»Vi er blevet mere restriktive, for det er en etisk problemstilling, om man skal vælge et barn fra på grund af køn,« siger hun til Jyllands-Posten.

»Man oplever nogle gange, at det er meget afgørende for forældrene, at barnet har et bestemt køn,« fortsætter Gitte Dupont, der dog ikke kender til, at der er foretaget aborter på grund af køn.

På Odense Universitetshospital vælger man dog at følge samme procedure af frygt for, at de vordende forældre få fjernet barnet.

»Fra vores kolleger i Indien ved vi, at det ikke er unormalt at vælge en abort grundet kønnet. Det kan være, at nogen har den samme opfattelse, selv om de bor i Danmark,« siger ledende overlæge Bjarne Rønde Christensen til Jyllands-Posten.

Han kender heller ikke til konkrete tilfælde, men »ønsker slet ikke, at nogen kommer i den situation, at de kan have den overvejelse«.

Det er dog hverken lægernes ansvar eller ret at tage stilling til den slags, mener Danske Patienter.

»Lægerne er ikke ansat til at være moralens vogtere,« siger formand Lars Engberg til Jyllands-Posten.

Abortgrænsen ligger på 12 uger i Danmark, men der kan søges om dispensation.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip