Abortlæge idømmes fængsel på livstid

Doktor Kermit Gosnell blev ligeledes fundet skyldig i uagtsomt manddrab på en 41-årig kvindelig patient fra Nepal. Hun døde på operationsbordet af en overdosis bedøvelsesmidler.

Vidner fortalte i retten mandag, at et af de dræbte fostre var knap syv og en halv måned gammelt, da det blev aborteret og efterfølgende dræbt. I Philadelphia er det ulovligt at foretage abort, hvis fostret er ældre end 24 uger.

Gennem hele retssagen argumenterede lægens forsvarsadvokat, Jack McMahon, for, at ingen af fostrene havde været levende, og at deres bevægelser kunne forklares med spasmer eller trækninger.

Omvendt beskrev anklagerne abortklinikken, der indbragte omkring 1,8 millioner dollar - svarende til godt 10,3 millioner kroner - om året, som »et rædselshus« med ukvalificeret personale.

En razzia af klinikken, der lå i en fattig del af det vestlige Philadelphia, viste, at der var blodpletter på møblerne, beskidte instrumenter og katte, der strejfede om i lokalerne. Ifølge anklagerne blev der også fundet rester fra fostre opbevaret i krukker og plastikposer rundt omkring i klinikken.

Den makabre sag har opblusset abortdebatten i USA. Mens anti-abort-aktivister mener, at sagen viser den grusomme virkelighed ved abort, mener abortrettighedsgrupper, at den viser, hvad der kan ske, hvis abortlovene bliver strammet, og desperate kvinder dermed bliver tvunget til at opsøge uregistrerede klinikker.

Kermit Gosnells klinik var sidst blevet inspiceret af sundhedsmyndighederne for 15 år siden, før den lukkede for mere end to år siden. Gennem 30 år udførte den nu morddømte læge tusindvis af aborter i sin klinik.

Dagens Gossip