Absalonsen og Pourie sender Brøndby ud af pokalen

04/03/2015

Der var masser af mål, kontroversielle hændelser samt tre røde kort i torsdagens pokalopgør mellem Sønderjyske og Brøndby i Haderslev.

Efter 2-2 i den ordinære spilletid gik Sønderjyske videre til semifinalerne med en 4-2-sejr i den forlængede spilletid.

Den tidligere Brøndbyspiller Johan Absalonsen scorede det afgørende 3-2-mål efter 107 minutter, inden Marvin Pourie med sit andet mål i kampen cementerede sejren få minutter senere.

Det var også Pourie, som bragte Sønderjyske foran 1-0 efter blot tre minutter, da den tyske angriber, der er lejet i FC København, udnyttede en friløber.

Sønderjyskes Erik Marxen var tæt på at øge til 2-0, men backen var ikke hurtig nok til at udnytte en stor chance ved bageste stolpe.

I stedet slog Brøndby til ved to lejligheder. Efter 24 minutter blokerede Thomas Kahlenberg på kontroversiel vis et frispark fra Daniel Jensen og sendte Johan Elmander af sted til 1-1-scoringen.

Daniel Jensen brokkede sig til dommeren over, at Kahlenberg langt fra stod de ni meter væk, som han skulle, men den tidligere FCK'er fik blot et gult kort for protesterne.

Brøndbys Teemu Pukki gjorde det til 2-1 efter 33 minutter, da den finske angriber skød på kassen fra kanten af feltet.

Sønderjyske blev ved med at klø på, og Pourie burde allerede være blevet dobbelt målscorer kort efter, men han fik et dårligt træf på bolden helt fri foran mål.

Inden pausen lignede det desuden et straffespark til Sønderjyske, da Brøndbys Martin Ørnskov skubbede Nikolaj Madsen hårdt i ryggen.

Efter 65 minutter fik Sønderjyske alligevel udlignet til 2-2, da indskiftede og lynhurtige Silas Songani udnyttede en omstilling.

Elmander fik en kæmpe chance for at score få minutter senere, men svenskeren faldt over sine egne ben og brændte forsøget.

Et kvarter før tid lignede det en afgørelse på kampen, da Brøndbys Dario Dumic klodset fældede en energisk Adama Guira og samtidig begik straffe og modtog rødt kort.

Daniel Jensen brændte dog det efterfølgende straffespark, som uden de store problemer blev snuppet af Brøndby-keeper Lukas Hradecky.

Sønderjyske magtede ikke at lukrere på at være en mand i overtal i det sidste kvarter af den ordinære kamp. Tættest på kom Bjørn Paulsen med et skud på træværket.

Det var dog en for stor svækkelse for Brøndby at spille over 45 minutter i undertal, og det fik Sønderjyske til sidst udnyttet.

I slutminutterne fik Brøndbys Christian Nørgaard sit andet gule kort, mens Nikolaj Madsen så direkte rødt for hjemmeholdet.

Brøndby skal nu forsøge at rejse sig i Alka Superligaen på søndag, hvor FCK venter i Telia Parken. Det bliver i en svækket udgave uden karantæneramte Dumic, Nørgaard, Elmander og Kahlenberg.