AC/DC udskifter høresvag forsanger med rocklegenden Rose

Skrevet af admin

17/04/2016

Dagens topnyheder

Rygterne har svirret i et stykke tid, og lørdag har den verdensberømte, australske rockgruppe AC/DC gjort det officielt: Guns N' Roses' ubestridte frontmand, Axl Rose, er ny forsanger i bandet, og han tager derfor med rockgruppen på Europa-turné.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

AC/DC's nuværende forsanger, Brian Johnson, lider ifølge gruppen af høretab, og han er i fare for at miste sin hørelse permanent.

Det får altså nu gruppen til at hidkalde den kontroversielle 54-årige enfant terrible Axl Rose, der som så mange andre rockmusikere har en lang liste af anholdelser og skandaler bag sig.

AC/DC offentliggjorde nyheden kort før, at Rose gik på scenen med Guns N' Roses på Coachella-festivalen i Californien lørdag lokal tid. Han vil stadig fungere som forsanger i Guns N' Roses, som han stiftede i 1985.

Rose vil for første gang stå i spidsen for AC/DC, når de 7. maj i Lissabon spiller første koncert på deres Europa-turné.

Derfra vil bandet spille yderligere 11 koncerter i Europa - deriblandt i Aarhus 12. juni, hvor de 46.000 mennesker, der har købt billet til koncerten, kan glæde sig til at høre Axl Rose lægge stemme til riffs fra guitarist-brødrene Malcolm og Angus Young.

AC/DC's bandmedlemmer vil gerne takke Brian Johnson, skriver bandet i en meddelelse.

- Vi ønsker ham god bedring med hans høreproblemer. Vi forstår, respekterer og støtter Brians beslutning om at stoppe touren og redde sin hørelse, står der i meddelelsen.

Brian Johnson er ikke den originale forsanger i AC/DC. Bon Scott bliver af de fleste set som AC/DC's rigtige forsanger, men han døde i 1980 efter en heftig druktur.

Brian Johnson har i årtier kæmpet for at blive accepteret af rockgruppens mest dedikerede fans. Det rygtes da også, at Brian Johnson ikke selv var klar til at forlade AC/DC, men at han blev bedt om at forlade gruppen.

Den amerikanske radiovært Jim Breuer har i hvert fald sagt, at Brian Johnson over for ham har luftet utilfredshed med sin afsked med bandet, skriver AFP.

/ritzau/