Adam Price:Trist at vi siger nej til østers

Hvis du rynker på næsen over østers, er du ikke alene.

Selvom de hårde skaller gemmer på en af havets største delikatesser, er det nemlig langt fra alle, der har lyst til at smage på herligheden.

- Den er jo et af de eneste dyr, vi kan finde på at indtage levende, så det kræver nok en vis overvindelse og nysgerrighed, forklarer Lars Sonne-Hansen, der er højskoleforstander på Suhrs Madakademi.

I en undersøgelse med 500 voksne danskere, svarer 53 procent, at de ikke har smagt østers. Og af dem har 51 procent slet ikke lyst til at prøve, viser tallene som Wilke har indsamlet for Newspaq.

Den tendens bekymrer tv-kokken Adam Price.

- Det er da trist, hvis det virkelig forholder sig sådan, at mange danskere hellere vil være fri for at prøve noget nyt, siger ham til Newspaq.

Selv er den yngste Price-bror opdraget til, at man skal smage på alt, inden man danner sig en mening. Den teori praktiserer de også på Suhrs Madakademi.

- Vi har præsenteret en masse elever for østers. Mange havde en positiv oplevelse og nogle kommer nok ikke til at spise det igen foreløbig, siger Lars Sonne-Hansen.

På Syddansk Universitet oplever lektor på insitut for kultur og samfund, Susanne Højlund Pedersen, at danskerne ofte har mod på ny mad, men at østers måske har mistet lidt af signalværdien.

- Folk går ikke så meget op i det sociale signal det sender at spise østers mere. Mad er mere et spørgsmål om den umiddelbare nydelse frem for et signal om klasse. Vi
kan sagtens spise hotdogs den ene dag og gå ud og spise fornemt den næste, forklarer hun.

Alligevel ønsker Adam Price ikke, at vi skal afskære os selv fra nye madoplevelser, fordomme eller ej.

- Danmark er et land med over 7000 kilometer kystlinie, så man kan undre sig over, at der er så mange, der ikke spiser fisk eller er bange for det, siger Price som gerne smager på alt godt fra havet.

Dagens Gossip