ADD i gang med omfattende doping-efterforskning

Direktør Lone Hansen vil dog ikke røbe, om Bjarne Riis er blevet afhørt i forbindelse med Anti Doping Danmarks undersøgelser.

Da Bjarne Riis mandag lod sig interviewe for første gang i over ni måneder, blev han mødt med en lang række dopingrelaterede spørgsmål, som han hver gang afviste at svare på med henvisning til, at Anti Doping Danmark (ADD) er i gang med en undersøgelse, som han stiller sig til rådighed over for.

Og ADD er ganske rigtigt i gang med en efterforskning, som ADD-direktør Lone Hansen kalder det det.

- Der foregår en efterforskning lige nu. Det er sikkert vores efterforskning, som han (Bjarne Riis, red.) refererer til. For os er efterforskningen afledt af den sag, der er mod Michael Rasmussen og de vidneudsagn, han har givet, fortæller Lone Hansen.

Hun vil ikke sige noget om, hvorvidt ADD taler, har talt eller vil tale med Bjarne Riis i den forbindelse.

- Det generelle i sådanne undersøgelser er, at ingen af sagens parter udtaler sig, så længe den pågår, siger Lone Hansen, der dog godt vil afsløre, at der er tale om en efterforskning af betydeligt omfang.

- Undersøgelsen er meget omfattende. Det er ikke alene Anti Doping Danmark, der er involveret. Det er et stærkt samarbejde med USADA (det amerikanske antidopingagentur, der stod bag afsløringen af Lance Armstrong, red.), antidopingmyndighederne i Holland, Spanien, Italien og Tyskland, der er på banen med Jan Ullrichs indrømmelse samt WADA, siger ADD-direktøren.

Lone Hansen fortæller videre, at der indgår både vidneudsagn og andre materialer i efterforskningen, der helt sikkert vil munde ud i konkrete sager.

- Der er helt klart, at der bliver sager på baggrund af efterforskningen. Der er allerede en sag mod Michael Rasmussen i den sammenhæng, siger Lone Hansen, der dog ikke kan sige, hvornår ADD afslutter sit arbejde.

- Det er svært for mig at sige præcis, hvornår vi er færdige med efterforskningen. Men vi håber, at der ikke skal gå lang tid, så vi kan blive færdige inden for en overskuelig fremtid, siger ADD-direktøren.

Den intensive efterforskning optager lige nu en stor del af de samlede ressourcer i Anti Doping Danmark, men der er politisk velvilje i forhold til dækning af omkostningerne i forbindelse med arbejdet. Således er der fra politisk side dækket udgifter for knap 100.000 kroner i forbindelse med undersøgelsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip