Adele siger nej til Donald Trump

Skrevet af admin

02/02/2016

Mest læste i dag

Man skulle næsten tro, at den 69-årige politiker og forretningsmand Donald Trump snart havde lært lektien. Endnu engang har han brugt en sang som opvarmning i forbindelse med sin kampagne - og endnu engang har han glemt at spørge kunstneren om lov.

Det er ikke faldet i god jord hos den populære sangerinde Adele, for Trumps seneste påfund involverer nemlig sangerindens hit "Rolling in the Deep".

- Adele har ikke givet tilladelse til, at hendes musik bliver brugt i politiske kampagner, lyder det fra Adeles talsperson ifølge BBC.

Det er som sagt ikke første gang, den kontroversielle politiker bliver irettesat for sit sangvalg i forbindelse med den politiske kampagne.

Tidligere har Aerosmith-sangeren Steven Tyler pudset sine advokater på Trump, fordi bandets hit "Dream On" blev brugt gentagne gange i forbindelse med kampagnen.

Donald Trump stoppede med at bruge sangen, men ikke uden at kommentere det med et fornærmet opslag på Twitter:

- Steven Tylers sang fik mere omtale, end han har fået i ti år. Godt for ham!, skrev den 69-årige forretningsmand på Twitter.

Også den legendariske sanger og sangskriver Neil Young har været efter Trump, for hans sang "Rockin' in the Free World" blev brugt i kampagnen.

Sangvalget fremstod også ret absurd, da den er skrevet som en protest mod den tidligere republikanske præsident George Bush Senior. Neil Young nægtede Trump at bruge sangen og proklamerede samtidig, at hans støtte gik til den demokratiske kandidat Bernie Sanders.

Der er dog ikke tale om en juridisk overtrædelse, når Donald Trump vælger frit mellem alverdens popnumre, skriver BBC. Han er faktisk i sin gode ret til at vælge, så længe spillestedet har tilladelsen i orden.

Det er dog muligt for kunstnerne at sætte sig imod, hvis de mener brugen af deres sang giver associationer, der kan være ødelæggende for deres image.

/ritzau/FOKUS