Adgangskrav har sorteret hver tiende erhvervsskoleelev fra

Skrevet af admin

15/09/2015

Dagens topnyheder

Indførelsen af adgangskrav på landets erhvervsuddannelser har som ventet medført, at færre elever er startet på et grundforløb på blandt andet tekniske- og merkantile skoler efter sommerferien.

I forhold til sidste år er 3645 færre elever begyndt på et grundforløb, hvilket svarer til et fald på 11 procent.

- Der er færre elever, der er startet på de nye grundforløb. Til gengæld håber jeg, at de elever, der er begyndt, er mere afklarede og motiverede for uddannelsen, så færre falder fra og oplever et nederlag, siger undervisningsminister Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Erhvervsuddannelsesreformen, som den tidligere regering stod bag, betyder, at elever mindst skal have karakteren 02 i dansk og matematik for at blive optaget.

Har de ikke det, kan de tage en optagelsesprøve, der blandt andet består af en faglig test og en samtale.

Ifølge undervisningsministeriet har cirka 2800 elever deltaget i en optagelsesprøve, hvoraf cirka 1700 bestod.

Derudover er knap 200 blevet optaget, selvom de ikke har bestået optagelsesprøven. Det skyldes, at skolen efter en samtale alligevel har vurderet eleverne som egnede til at starte på grundforløbet.

Det er positivt, mener undervisningsministeren.

- De er kommet igennem optagelsesprøven eller er af skolen vurderet klar til at begynde på en uddannelse, simpelthen fordi de er motiverede og uddannelsesparate, siger Ellen Trane Nørby.

På de merkantile erhvervsskoler er faldet i antallet af elever størst. Her er 30 procent færre elever startet på grundforløbet efter sommerferien i forhold til sidste år.

På de tekniske skole er faldet kun syv procent, mens der på landets social- og sundhedsskoler faktisk er en stigning på 32 procent af nystartede elever.

I alt er 28.416 elever startet på et er erhvervsuddannelsernes grundforløb efter sommerferien.

/ritzau/