Adidas genovervejer Fifa-sponsorat efter skandale

Topchefen for den tyske sportsgigant Adidas har for første gang antydet, at der er en mulighed for, at firmaet trækker sin støtte til Det Internationale Fodboldforbund, Fifa.

Det sker efter skandalerne i Fifa, hvor en lang række fodboldbosser er blevet anholdt efter korruptionsanklager. Desuden undersøges blandt andet tildelingen af VM-værtskabet til Tyskland i 2006.

- Hvis Fifa får succes med at reformere sig selv, vil vi fortsætte vores sponsorat. I mine øjne sker der fremskridt lige nu, siger Herbert Hainer, administrerende direktør i Adidas, til den tyske erhvervsavis Handelsblatt.

Adidas har sponsoreret Fifa i mere end 40 år, og den nuværende kontrakt løber helt indtil 2030.

Men hvis Fifa fejler i forsøget på at få styr på sig selv, "vil vi overveje alternativer til at sponsorere Fifa," siger Hainer.

Tysk fodbold har været under anklage for at betale 7,2 millioner dollar til Fifa for at købe stemmer fra fire medlemmer af Fifas bestyrelse i år 2000, kun få dage før Tyskland med en smal margen vandt rettighederne til at være vært for slutrunden i 2006.

Fifas præsident Sepp Blatter er blevet suspenderet af organisationen selv. Blatter har ellers stået i spidsen for Fifa i 17 år, men står nu over for anklager om korruption af Fifas etiske komité.

Mens en række andre kæmpesponsorer som Coca-Cola og Visa har krævet Blatters afgang, har Adidas indtil videre indtaget en mere vævende tone.

Hainers kommentarer er således første gang, at sportsfirmaet har antydet, at forholdet til Fifa kan krakelere.

Herbert Hainer benægter samtidig, at han har haft nogen som helst viden om, hvorvidt Adidas har kendt til de korrupte arbejdsgange, der angiveligt har floreret i Fifa i årtier.

- Ingen som helst kan påstå, at Adidas er ansvarlig for det, siger han.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip