Adriano genopliver fodboldkarrieren i Miami

Skrevet af admin

30/01/2016

Mest læste i dag

Den tidligere brasilianske landsholdsangriber Adriano er ikke helt færdig med at spille fodbold.

Lørdag meddelte den nordamerikanske fodboldklub Miami United, som spiller i den fjerdebedste række i USA, at Adriano har skrevet kontrakt med klubben.

33-årige Adriano var senest i aktion i en betydende kamp for den brasilianske klub Atletico Paranaense i 2014.

Adrianos karriere toppede for omkring ti år siden, da han spillede for den italienske Serie A-klub Inter, hvor han scorede 47 mål i 115 kampe. Han nåede også at spille 48 kampe og score 27 mål for Brasilien.

Adriano har været plaget af problemer uden for banen i det meste af sin karriere, og da han forlod Inter gik det hurtigt ned ad bakke.

Kortvarigt havde Adriano succes i den brasilianske klub Flamengo, men siden blev det til et mislykket ophold i AS Roma.

Efter blot syv måneder blev Adrianos fireårige kontrakt i 2011 revet i stykker hos romerne, og han forsøgte siden at genoplive fodboldformen i hjemlandet uden den store succes.

Nu begynder Adriano så på et noget lavere niveau hos Miami United, som blot er en af adskillige lavere rangerede klubber i det sydlige Florida.

Adrianos tidligere brasilianske landsholdsmakker Ronaldo er medejer i Fort Lauderdale Strikers, som også spiller i de lavere rækker i USA med flere brasilianere på holdet.

Og den tidligere AC Milan-anfører Paolo Maldini er medejer i nyetablerede Miami FC, hvor Alessandro Nesta er træner. Nesta er Maldinis mangeårige holdkammerat på både det italienske landshold og hos Milan.

Den tidligere Manchester United-spiller David Beckham har længe arbejdet på at bringe et hold fra den bedste nordamerikanske fodboldliga, MLS, til Miami, men endnu er det ikke lykkedes.

/ritzau/