Adskillige anholdt efter stor bandeaktion på Sjælland

Hvor mange anholdelser det drejer sig om konkret, har politiet ikke løftet sløret for.

»Vi er nået til et punkt, hvor vi har grundlag for at gennemføre anholdelses- og ransagningsaktioner. Det sker på baggrund af den aktuelle situation, vores efterforskninger og efterretninger, men også som led i den koordinerede indsats mod rocker- og bandemedlemmernes kriminalitet,« siger politiinspektør Jørgen Skov, leder af Efterforskningsenheden, Københavns Politi, og operationsansvarlig for dagens aktioner, i en skriftlig udtalelse.

De anholdte står ifølge politiet bag grove lovovertrædelser.

»Vi anholder mistænkte gerningsmænd til en lang række sager omhandlende drab, drabsforsøg, overfald og anden alvorlig kriminalitet, og vi ransager efter ulovlige genstande«, fortæller Jørgen Skov.

Med ransagnings- og anholdelsesaktionen sender politiet et klart signal til det kriminelle bandemiljø, slår efterforskningslederen fast.

»Vi benytter lejligheden til at gøre det klart for rocker- og bandemedlemmerne, at vi under ingen omstændigheder vil acceptere voldelige konflikter, og at vi vil bruge alle midler for at pågribe de skyldige. Samtidigt ønsker vi at få bandemedlemmerne i tale og tilbyde dem hjælp til at komme ud af det kriminelle miljø,« siger Jørgen Skov.

Politiet uddyber aktionen ved et pressemøde klokken 14.

Dagens Gossip