Advarer mod salmonella-fund i hakket svinekød: Kan give opkast og feber

Skrevet af Laura Nygaard

30/03/2015

Mest læste i dag

Det odenseanske cateringfirma BC Catering Grossisten har i en egenkontrolprøve påvist salmonella i hakket svinekød, der er solgt engros til restauranter og kantiner.

Det drejer sig om kød med en fedtprocent på max 12 pct., produceret 24., 25. og 26. marts.

Hvis kødet mod forventning ikke gennemsteges eller ved fejlhåndtering krydsforurener andre fødevarer, kan man blive smittet med salmonella. Symptomerne ved en salmonellainfektion kan blandt andet være diarré, kvalme, mavesmerter, opkast og feber, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Er man i besiddelse af svinekødet, bør det kasseres eller leveres tilbage til leverandøren.

Det farlige kød har varenummer 7347 og  92620.

Kødet er solgt til catering, kantiner og storkøkkener på Fyn og i det sydlige Jylland.

Se en komplet liste over aftagere her.