Advarer mod skybrud flere steder

Lavtrykkets bevægelse stopper angiveligt over Danmark, hvilket betyder, at regnvejret nogle steder kan blive meget langvarigt og til tider meget intenst og med torden, oplyser TV2 Vejret. Allerede tirsdag sidst på eftermiddagen begyndte det at dryppe på Sjælland. Dryp, der hen på aftenen vil udvikle sig til kraftig regn.

»I løbet af aftenen og natten vil lavtrykket trække ind over Nordjylland og måske også Østjylland. Det er de to områder, der bliver hårdest ramt, og der kan falde helt op til 40 millimeter regn nogle steder,« siger Andreas Nyholm fra TV2 Vejret og fortæller, at der er risiko for skybrud flere steder.

Som prognoserne ser ud i øjeblikket, vil den sydvestligste del af Danmark som den eneste gå fri. Også Fyn og området omkring Billund vil kunne opleve kraftig regn i løbet af aftenen og natten.

Hos DMI har man varslet risiko for kraftig regn i aften og i nat på Bornholm, i København, Nordsjælland, Østjylland samt Nordjylland og skriver at der kan falde 24 millimeter regn på seks timer, lokalt mellem 30 og 40 millimeter.

Oven i det meget vand, der kommer, vil det også blæse kraftigt op. Noget der dog først rammer landet i morgen tidlig.

»Vi får kraftig vind med vindstød af stormstyrke i morgen, så det er en god ide at holde øje med, at havemøbler og trampoliner ikke flyver væk,« siger Andreas Nyholm til bt.dk.

Han understreger dog, at det stadig er en vis usikkerhed om, hvor meget regn der kommer til at at falde, men at det er noget, som man følger tæt.

Dagens Gossip