Advarsel: Bær ikke t-shirts med skriften "politi" - det er strafbart

Det er ulovligt at færdes i det offentlige rum iført en t-shirt med ordene "politi" - især hvis det ligner politiets officielle t-shirts. Også selvom man ikke er ude på at snyde. Det oplyser københavns Vestegns Politi til dagens.dk  

Ovenpå en hændelse tidligere i dag, hvor politiet fik en anmeldelse fra en vaks borger, som havde set en medborger iført en politilignende t-shirt i Herlev, går politiet nu til pressen for at advare om t-shirts'ene.

Manden fra Herlev slap med en venlig henstilling, til trods for han havde overtrådt straffelovens paragraf om, at man ikke må udgive sig for at være politiet.

LÆS OGSÅ: Nu svindler tricktyvene også med Live Oddset

Men påklædningen, som kan anskaffes på de fleste kræmmermarkeder, kan sagtens udløse en bøde på 500-1000 kroner, ifølge politiet.

- Det kan give nogle rigtige uheldige situationer, hvis folk opfatter disse t-shirts som værende politiets. Folk må ikke være i tvivl om en myndighed og dens logo, siger vagtchef Jens Møller fra Københavns Vestegns Politi.  

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Der eksisterer ikke specifikke retningslinjer for, hvordan t-shirts med ordene politi må se ud og ikke se ud. Det er op til de enkelte politibetjentes skøn.

- Politiet foretager en konkret vurdering af den pågældende t-shirt. De må ikke ligne de officielle t-shirts fra politiet, altså hvid skrift på en mørk baggrund. Og skriften må ikke ligne den, der er på politibiler, fastslår Jens Møller fra Københavns Vestegns Politi, som gør opmærksom på, at uanset om man har intentioner om at udgive sig for at være politiet eller ej, så er det ulovligt at bære politilignende t-shirts.    

Til gengæld er det helt lovligt at sælge t-shirts, som ligner politiets. Ligesom det er ganske lovligt at bære t-shirten derhjemme. 
     
 

Dagens Gossip