Advarsel: Der er fup-beskeder i omløb

Der er lige nu falske sms'er i omløb, som forsøger at franarre private oplysninger fra danskere. 

I sms'erne opfordres modtageren til at gå ind på denne hjemmeside og indtaste sine oplysninger, hvis vedkommende vil undgå, at dennes konto lukkes ned. Der står følgende:

- Hasteproblem med konto. Klik på linket nedenfor, udfyld formularen, upload et billede af din NemID nøglekort. Ellers vil din NemID blive suspenderet. http://bit.ly/1JINd8o

Men det er fup og bedrag, og man skal selvfølgelig ikke gøre, hvad der bliver skrevet, advarer Søren Winge, der er pressechef for Nets. Han siger til Dagens.dk:

- Vi har set flere bølger af snydemails og sms'er her på det seneste, hvor folk bliver forsøgt narret til at at uploade deres oplysninger. Det skal man ikke hoppe på.

Han pointerer, at de fleste danskere er ved at fange, at man ikke skal tro på sms'er og mails som dem, der vises eksempler på nederst på denne side i galleriet. 

- Vi beder aldrig om fortrolige oplysninger på den måde – på mail eller sms. Det er heldigvis sjældent, det sker, at folk hopper på tricket, men når de gør det, så plejer de at ringe ind og få deres nøglekort spærret ret hurtigt efter. De fleste danskere er, selvom beskederne bliver mere og mere velformulerede, opmærksomme på, at man ikke skal hoppe på det, uddyber han. 

Han kommer med endnu en advarsel mod en ny trend, danskerne til gengæld i stigende grad ikke tænker over:

- Vi opfordrer også til, at man er opmærksom på, at man ikke skal bruge de forskellige apps, der efterhånden findes, som gemmer ens oplysninger på telefonen, så man kan huske dem. Det gør det nemmere at misbruge oplysningerne, hvis du bliver hacket eller får stjålet din telefon. 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip