Advarsel: Der kan være bæ-bakterier i dit fredagsslik

To personer sad og ompakkede gammelt slik til nye bland selv-æsker, da Fødevarerejseholdet afslørede dem i et nedslidt kælderlokale på Carl Jacobsens Vej i Valby.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Det ulovlige lager var stærkt uhygiejnisk. Den eneste toiletfacilitet var en tom spand, og der var ingen håndvask.

- Det er desværre ved at være ret ofte, at vi finder lagre som dette, hvor slik bliver opbevaret og håndteret på en måde, som gør det uegnet til menneskeføde. De unge mennesker, som sad og ompakkede slik har ikke haft mulighed for at vaske hænder, så der kan være kommet colibakterier og andre bakterier på slikket, siger Søren Jensen fra Fødevarerejseholdet.

Derfor advarer Fødevarestyrelsen forbrugere og virksomheder om smide eventuelle varer købt fra lageret ud.

Fødevarestyrelsen har på nuværende tidspunkt ingen oplysninger om, hvilke butikker, der har aftaget fra lageret - på grund af manglende fakturaer.

Det er et alvorligt problem for kiosker og forbrugere, fordi virksomhederne dermed ikke kan trække varerne tilbage, hvis det viser sig, at der er problemer med fødevaresikkerheden.

Fødevarestyrelsen har beslaglagt varerne og fortsætter efterforskningen.

God råd om bland selv-slik:

- Køb kun slik fra butikker med en gyldig smileyrapport.
- Brug handsker eller tænger, når du tager slikket.
- Der er ikke krav til mærkning på æsker med bland selv-slik, men personalet skal kunne oplyse eller fremskaffe oplysninger om allergener på dansk eller andet letforståeligt skandinavisk sprog som norsk eller svensk. 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip