Advarsel: Dine brugte møbler kan være fulde af væggelus

Skrevet af Ann Katrine Warren

03/09/2013

Mest læste i dag

Du skal være varsom, hvis du finder den nye sofa eller seng på loppemarked eller en af nettets mange sider for køb og salg af møbler. Fornøjelsen ved de brugte møbler kan nemlig blive overskygget af væggelus, som kribler frem og bider i mørket.

I løbet de seneste otte til ti år er antallet af behandlinger mod væggelus 20-doblet. Det oplyser skadedyrsbekæmpelsesfirmaet Rentokil til Politiken.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

- Den hyppigste årsag til den øgede forekomst af væggelus er den globaliserede verden, hvor vi rejser mere. Men spredning gennem genbrugsmøbler er et af de områder, man også skal være opmærksom på«, siger teknisk chef fra Rentokil, Claus Schultz til avisen.

Væggelus er en tæge, som lever i og omkring vores senge. I dagslyset søger de små kryb ly i revner og sprækker, bag tapetet og under lister. Men når mørket falder på, kommer de kravlende frem og suger blod af deres sovende ofre.

LÆS OGSÅ: Opvaskemaskiner fra Bosch og Simens kan bryde i brand

Nogle senge bliver så inficeret af væggelus, at det ikke kan lade sig gøre at få dem helt fri for krybene - og så er der altså ikke andet at gøre end at kassere møblet.

Væggelus kan overleve i en ubrugt seng i op til et år. Det nytter derfor heller ikke at lade senge stå i en periode.