Advarsel: Her er indbrudstyvenes seneste trick

Skrevet af Sol Stoffregen

05/03/2014

Mest læste i dag

Det kan godt betale sig at være ekstra vågen, når man går ind og ud af sit hus. Midt- og Vestsjællands Politi melder om tyvebander, der sætter kridtmærker på folks husnumre. Det skriver mx.dk.

Dagens.dk har tidligere opfordret til, at man lægger mærke til, om der er tegnet eller sat mærker på postkassen - da det kan være tegn på, at tyve holder øje med dit hjem.

LÆS OGSÅ: Advarsel: Falske betjente banker på din dør

Midt- og Vestsjællnads Politi advarer mod tyvebander, der huserer i især Ringsted ved at tegne med kridt på folks husnumre.

- Vi kan bekræfte, at der er nogle indbrudstyve, der sender signaler til hinanden, fortæller Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi til mx.dk og tilføjer:
 
- Tidligere har vi oplevet, at dørmåtter bliver sat på højkant, for hvis den ikke bliver lagt ned, ved tyvene, at der nok ikke er nogen hjemme. Det har også været ting som at smide affald i indkørslen, for hvis det ikke er blevet fjernet, vil det ofte betyde, at der er fri bane. Og nu er det så kridtmærker på husnumrene, siger han til mx.dk.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Nu opfordrer politiet alle borgere til at holde øje med den slags tegn og fortælle politiet, hvis man opdager noget mistænkerligt.

- Man skal være opmærksom i det område, man bor i, og selvfølgelig tænke på, hvordan man hindrer indbrud. Har man en høj hæk, der giver indbrudstyven mulighed for at arbejde i fred, eller er ens vinduer sikret godt nok? Vi kan kun opfordre folk til at hjælpe hinanden, og det kan for eksempel formaliseres ved at tilmelde sig Nabohjælp, siger Martin bjerregaard til mx.dk.