Advarsel: Hullet motorregister kan gøre dig til hæler

En god og nem bilhandel kan med få klik på nettet gøre dig til hæler. Årsagen er et hul i Skats digitale motorregister (DMR). Det betyder, at registret ikke taler sammen med politiets register for stjålne køretøjer. Dermed risikerer man at købe en efterlyst bil, skriver FDMs medlemsblad Motor.

- Det er helt uacceptabelt, at man som bilkøber og forbruger ikke kan stole på registret. I praksis betyder det, at det er nemt at sælge en stjålen bil videre til en person, der er i god tro, og som dermed både bliver hæler og sandsynligvis også risikerer et økonomisk tab, når bilens retmæssige ejer kræver bilen udleveret, siger leder af FDMs juridiske rådgivning Per Alkestrup.

Han henviser til, at man hos både Skat og Rigspolitiet har været bekendt med, at der er hul i systemet siden lanceringen af det digitale motorregister i sommeren 2012.

Af korrespondancen mellem Skat og Rigspolitiet, som FDM har fået aktindsigt i, fremgår det desuden, at det digitale motorregister i princippet er klar til at modtage de nødvendige oplysninger fra politiet.

Skat og politiet kan imidlertid ikke blive enige om, hvem der skal finansiere udbedringen, så de to registre taler sammen.

- Det er ikke godt nok, at to offentlige myndigheder ikke formår at arbejde sammen og løse så vitale problemer i et system, der dels skal lette det offentliges administration, dels skal sikre borgerne en nem og sikker adgang til selv at kunne omregistrere biler. Sat på spidsen betyder det, at man stiltiende ser til, at det digitale motorregister er med til at hvidvaske stjålne biler. Det bør man naturligvis få rettet hurtigst muligt, og hvis ikke Skat eller politiet selv kan finde ud af det, må det ske fra politisk hold, slutter Per Alkestrup.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip