Advarsel: Hvis du har købt disse gulerødder, skal du straks smide dem ud

Italienske gulerødder, som er blevet solgt i Danmark, indeholder rester af pesticidet clorpyrifos-methyl, som af Fødevarestyrelsen vurderes som “sundhedsmæssigt uacceptabelt”.

Derfor bliver gulerødderne nu trukket tilbage, og eventuelle købere af dem bliver vejledt til at smide dem ud eller levere dem tilbage til butikken, de er købt i. Det drejer sig om gulerødder solgt uden indpakning i bundter med top.

De er solgt til butikker af virksomheden Triofrugt ApS, som nu tilbagekalder dem. De trækasser, som gulerødderne er blevet leveret til butikkerne i, bærer lotnumrene 0002_CAR15x500_00006532 og 0002_CAR15x500_00005890.

Gulerødderne er solgt i perioden 30. april til cirka 2. maj 2016. De har været til salg i Letkøb, Liva Stormarked, MENY, Min Købmand, SPAR, Superland, Kvickly, SuperBrugsen, Brugsen, Dagli´Brugsen, LokalBrugsen, Irma, COOP.dk/mad og enkelte butikker udenfor kæde fordelt geografisk over hele landet.

Den italienske leverandør har oplyst, at der er fundet pesticidrester i gulerødderne, men ikke hvor stort indholdet er. Fødevarestyrelsen advarer derfor.

Har man købt de omtalte gulerødder, bør de kasseres eller leveres tilbage til butikken.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip