Advarsel: Hvis du sætter din iPhone på denne dato, stopper den med at virke

Det kan blive en dyr oplevelse, hvis du begynder at indstille datoen manuelt på din iPhone eller iPad. 

Der er nemlig blevet påvist en fejl styresystemerne 8.0 og frem, der gør, at din telefon fryser, hvis du indstiller datoen til den 1. januar 1970, der er den ældste tilgængelige dato, man kan indstille manuelt. 

Fejlen blev i første omgang opdaget, da brugere på det berygtede forum 4Chan forsøgte at lokke folk til at indstille deres iPhones til datoen, hvorefter de ville opleve en 'vild tur'.

Men den 'vilde tur' betyder i virkeligheden, at ens telefon eller iPad bliver ubrugelig.

Problemet skyldes, at iPhones og iPads bruger Unix-systemet til at styre tid og dato, og derfor starter tidsregningen den 1. januar 1970 kl. 00.00 GMT. 

Men når telefonen er i en tidszone efter GMT (Storbritannien red.), vil telefonen automatisk trække nogle timer fra, så den ender før midnat den 1. januar 1970, hvilket får den til at 'fryse', fordi den så tror du er i 'negativ' tid. 

Når indstillingen til 1. januar 1970 er lavet, reagerer telefonen ikke umiddelbart, men når du forsøger at genstarte den, vil den blive stående på en hvis skærm med et apple-logo, og den skal have taget batteriet ud, før den virker igen. 

Problemet findes på alle Apple-produkter, der bruger styresystemet iOS 8 og 9. Det gør alle iPhones fra 5s og frem, iPads, iPad Air, iPad mini 2 og iPod Touch fremstillet i 2015 og frem. 

Nedenfor kan du se en video, der viser problemet. 

Dagens Gossip