Advarsel: Lumske trafikreguleringer misforstås

Mange steder i trafikken er indført en ny type fartdæmpende vejbump, som er markeret med sort-hvide skaktern på begge sider. Dette udseende får desværre nogle fodgængere til at tro at bumpene er en ny slags fodgængerfelter, og det kan skabe farlige situationer.

- Problemet med disse vejbump er dels at de er markeret med samme sort-hvide mønster som vi kender fra fodgængerfelter, og dels at de dukker op på et tidspunkt hvor mange eksisterende fodgængerfelter nedlægges, siger Mikael le Dous, formand for Dansk Fodgænger Forbund.

- Så bliver det jo nærliggende at tro at kommunen har fundet på en erstatning, som fodgængere skal benytte.

- Men sådan forholder det sig desværre ikke – de nye vejbump er kun beregnet til at dæmpe bilernes fart, og ikke som sikring af fodgængere, der vil krydse vejen. Problemet er at kommunerne ikke giver oplysning til trafikanterne – især de svage som cyklister og fodgængere – når der indføres nye elementer i trafikken.

- Det ser vi også når der laves fællesstier for cyklister og fodgængere; langt de fleste er i tvivl om hvordan de skal placere sig på stien, og kommunerne giver ikke hjælp med oplysning. Derfor kunne vi godt tænke os at trafikanterne ikke kun får trukket nye procedurer ned over hovedet, men også får instruktion i hvordan disse nye løsninger skal benyttes, så der ikke opstår farlige situationer, slutter Mikael le Dous.

Dagens Gossip