Advarsel: Mange bilforhandlere fifler med priserne

Der drejes flittigt på prisskruerne hos flere af landets bilforhandlere for at få momsen ned og avancen op, når der handles bil.

Eksempelvis nedskrives biler, der tages i bytte, ofte med flere tusinde kroner, mens der gives et tilsvarende beløb i rabat på den nye bil. Dermed havner flere penge i forhandlerens lomme og færre i statskassen, der går glip af moms og afgifter.

Analyse: Kvinder bruger hjernen - mænd hjertet ved bilhandel

Og selv om øvelserne umiddelbart ikke gør handlerne dyrere for forbrugerne, advarer FDM alligevel mod fiflerierne.

Blandt andet risikerer man som køber nemlig at snyde sig selv, hvis man som følge af alvorlige fejl på bilen kan blive nødt til at hæve handlen, skriver FDMs medlemsmagasin Motor.

- Fra de henvendelser, vi får i vores rådgivning, og de slutsedler, vi gennemgår, kan vi se, at kreativiteten blandt forhandlerne er stor. Det er vel nærmere reglen end undtagelsen, at der skrues på priserne på en ny bil, og på den der samtidig tages i bytte. Og selvom det ikke umiddelbart gør bilen dyrere, har mange svært ved at gennemskue øvelsen, som i sidste ende kan blive dyr, hvis handlen skal hæves. Derfor bør man som køber ikke acceptere, at slutsedlen indeholder priser uden hold i virkeligheden, siger advokat i FDM Casper Schad.

Læs også: Dagblade solgte værdiløse undervognsbehandlinger

At der jongleres med tal og priser blandt landets bilforhandlere, er man også klar over hos Skat, der i foreløbig 11 afsluttede kontrolsager fandt uregelmæssigheder i de ni. FDM mener, at fiflerierne afspejler et afgiftssystem, der har spillet fallit.

- Når der skrues på bilpriser i det omfang, som er tilfældet, skyldes det, at vi har et afgiftssystem, der efterhånden består af så mange lappeløsninger, at det åbner for den slags. Tilbage står forbrugeren, som sjældent kan gennemskue de mange kunster, og det er ikke rimeligt. Derfor bør man også snarest omlægge afgiftssystemet. Under alle omstændigheder illustrerer problematikken, hvorfor man altid bør få eksempelvis FDM til at gennemgå slutsedlen inden køb, siger Casper Schad.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip