Advarsel: Mange indbrud i biler - sådan dækker din forskring

Landet over sker der hvert døgn mange indbrud i biler, varebiler og lastbiler, og der er grund til at være opmærksom.

Helt aktuelt har Østjyllands Politi det seneste døgn modtaget 11 anmeldelser om indbrud i forskellige køretøjer.

- Vi opfordrer atter borgerne om ikke at efterlade synlige effekter eller værdier i bilerne, lyder advarslen fra politigården i Aarhus.

Og det er der en god grund til. Dels frister man ikke tyvene til at brække bilen op for at få fat i GPS eller andre værdifulde genstande, og dels risikerer du selv at hænge på regningen.

Lader du værdifulde ting ligge synligt fremme, ja så er det ikke sikkert din forsikring vil dække skaderne.

FAKTA fra FDM:

Hvornår dækker en forsikring?

Det er din indboforsikring, der skal dække de genstande, der stjæles i bilen. Bilen skal være aflåst og ruderne lukkede. Hvis der ikke er synlige tegn på indbrud i bilen, er det ikke sikkert at din forsikring dækker.

Hvis der kommer skader i forbindelse med indbruddet, vil de skader skulle dækkes af bilens kaskoforsikring.

Hvad dækker din forsikring?

Dit almindelige indbo som for eksempel tøj bliver erstattet, uanset hvor i bilen det befinder sig. Der kan dog være en beløbsgrænse, ligesom der kan være forbehold for bagage, der befinder sig i en tagboks.

De fleste indboforsikringer erstatter kun GPS’er (der ikke er fastmonteret), computer, mobiltelefon, iPods. iPads og lignende, hvis de har ligget i et aflåst handskerum. eller i aflåst bagagerum, der er adskilt fra førerkabinen.

Andre forsikringsselskaber kræver blot, at de ikke er synlige udefra.

Vær opmærksom på, om dit forsikringsselskab kræver, at bagagerummet skal være et lukket rum, der ikke er adgang til fra bilens kabine. Det kan derfor være et problem med f.eks. stationcars og hatchbacks, hvor kun en hattehylde eller bagagerumsdækken adskiller bagagerummet fra bilens kabine.

Værdigenstande og penge, der ligger i bilen, dækkes ikke af din forsikring.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

Dagens Gossip