Advarsel mod kosttilskud på nettet: Kan give leverskader

Kosttilskudsprodukterne indeholder forskellige planteingredienser, der er blevet risikovurderet af DTU Fødevareinstitut. Risikovurderingerne peger på, at planten Pausinystalia johimbe kan påvirke blodkarrene samt blodtrykket, mens kombinationen af synefrin og koffein kan give hjerte-karproblemer og påvirke centralnervesystemet.

Planten Tribulus terrestis kan forårsage leverskader, påvirkning af nervesystemet samt hormonpåvirkning. Planten Withania somnifera kan påvirke lever og nyre, hvor Leipidium meyenii Walp. (maca) kan påvirke blodtrykket.

Fra hjemmesiderne markedsføres kosttilskudsprodukterne som værende muskelopbyggende, fedtforbrændende og energi- og testosteronboostere.

Hjemmesiderne www.bodyoutlet.net og www.svenskkosttilskud.dk henvender sig til danske forbrugere. Det angives på hjemmesiderne, at de drives af svenske virksomheder. Fødevarestyrelsen har kontaktet EU Rapid Alert Systemet for Food and Feed (RASFF) for videre opfølgning.

Det kan ikke udelukkes, at hjemmesiderne markedsfører andre sundhedsskadelige produkter.

Vær varsom ved køb på nettet
Fødevarestyrelsen råder generelt de danske forbrugere til at være forsigtige ved køb af kosttilskud på internettet. Søg grundige oplysninger om et produkt, hvis det forhandles over internettet, men ikke sælges i almindelige butikker.

Hvis du vil sikre dig, at et produkt er omfattet af myndighedernes stikprøvekontrol, kan du finde oplysninger om registrerede kosttilskud på altomkost.dk.

 

Dagens Gossip