Advarsel: Opvaskemaskiner fra Bosch og Siemens kan bryde i brand

Flere modeller af opvaskemaskiner fra Bosch og Siemens risikerer at bryde i brand på grund af en fejlkomponent. Derfor opfordrer producenterne forbrugerne til, at man kun lader maskinerne køre "i overvåget tilstand" og ikke når man for eksempel tager på arbejde.

Fejlen findes i opvaskemaskiner fra Siemens og Bosch, der er produceret mellem 1999 og 2005, og der blev i den periode solgt 130.000 af maskinerne herhjemme.

LÆS OGSÅ: Advarsel: Farligt kemi i din banan

- Vi har oplevet tilfælde, hvor maskinerne er blevet ophedet, men ud af de 130.000 maskiner har vi kun kendskab til omkring 10, der er blevet overophedet. Vi har ikke kendskab til nogen, der er gået i brand. Panelet på de her maskiner er jo lavet af plastik, så når der sker en overophedning, kan der forekomme en del røgudvikling. Det virker selvfølgelig voldsomt, men vi har ikke kendskab til hverken brand- eller personskader, siger Mette Ertel, Sales Marketing Manager hos Bosch Hvidevarer Danmark til Politiken.

Producenten tilbyder en gratis reparation eller udskiftning af fejlkomponenten, hvis man har en af de fejlramte opvaskemaskiner stående i hjemmet. Men indtil maskinen er ordnet, bør man altså ikke forlade hjemmet eller lægge sig til at sove, mens de beskidte tallerkener bliver vasket.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Bosch' hjemmeside kan du kontrollere, om din maskine er ramt af fejlen. 

Dagens Gossip