Advarsel: Pas på fup-håndværkere

Dansk Byggeri advarer nu boligejere om at benytte sig af ”gode tilbud” fra håndværkere, der ringer på døren hos private eller kaster visitkort i postkassen. Arbejdet kan være både dyrt, ulovligt og ende med et sjusket resultat.

I de seneste år har der i sommerhalvåret været et stigende antal boligejere i de større byer, som bliver kontaktet af personer, som tilbyder for eksempel at male, skifte havefliser eller lave andre former for håndværksmæssigt arbejde.

Men Dansk Byggeri advarer nu boligejerne mod at benytte sig af sådanne ”gode tilbud”.

- Jeg vil opfordre boligejerne til at afslå tilbud fra personer, der ringer på døren og tilbyder deres arbejdskraft. Ud over at dørsalg er ulovligt, så er disse firmaer ofte useriøse. Og skulle de lave et sjusket stykke arbejde, har forbrugeren meget svært ved at få erstatning, siger Peter Stenholm, direktør i Dansk Byggeri.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Men også små pamfletter og visitkort med tilbud om billig arbejdskraft kan vise sig at blive en dyr fornøjelse. Der er mange eksempler på, at prisen for en opgave er langt højere, end hvis forbrugeren havde benyttet sig af en organiseret håndværker.

- Disse personer er ofte ikke omfattet af nogen garantiordning. Så skulle man falde for fristelsen til at benytte sig af et hurtigt tilbud, skal man vide, at der ikke er nogen steder at gå hen med sin klage. Og klager man direkte til manden, der har udført arbejdet, skal man ikke forvente, at fejlen bliver rettet, fortæller Peter Stenholm.

Han opfordrer derfor forbrugerne til at vælge en håndværker, der er medlem af Dansk Byggeri. Så får de automatisk adgang til Byg Garanti og bliver dækket mod sjusk, fejl og mangler for op til 100.000 kroner. Efter arbejdet er færdigt, dækker garantien i op til tre år for synlige fejl og op til ti år for skjulte fejl.

Dagens Gossip