Advarsel: Sikkerhedsfejl rammer iPhone-brugere

Skrevet af Mere mobil

08/02/2014
Har du en iPhone eller iPad med version 7.0.4 af styresystemet iOS, er du ramt af et meget vigtigtsikkerhedsproblem. Bliv ven med dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning Hvis enheden kommer i ubudne gæsters hænder, eksempelvis hvis den bliver stjålet, kan tyven utroligt let deaktivere det indbyggede sikkerhedssystem i iCloud, der gør det muligt, via Find Min iPhone-programmet, at spore telefonen. Tyven kan endda udskifte iCloud-kontoen på telefonen, så den nye ejer, kan anvende sit eget Apple ID, på den stjålne iPhone eller iPad. Der er tale om en meget alvorlig fejl i styresystemet iOS 7.0.4, der rokker ved den grundlæggende sikkerhed i produkterne. Sikkerhedsproblemet rammer alle iPhones og iPad med den seneste systemversion. Apple forventes inden længe at opdatere systemet til version 7.1 hvor fejlen lader til at være rettet. Du kan tjekke hvilken version af iOS, som du har på din iOS-enhed ved gå i Indstillinger > Generelt > Om. Systemversionen kommer frem når der scrolles lidt ned på siden. Det bedste råd er, ikke at slippe iPhone eller iPad af syne, og som minimum sørge for, at aktivere PIN-kode beskyttelse. Danskerne er generelt ikke gode til at tage sikkerheden på smartphone seriøst. Mere end hver tredje med en smartphone, har end ikke beskyttet enheden med en adgangskode.

Mest læste i dag

Har du en iPhone eller iPad med version 7.0.4 af styresystemet iOS, er du ramt af et meget vigtigtsikkerhedsproblem.

Bliv ven med dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Hvis enheden kommer i ubudne gæsters hænder, eksempelvis hvis den bliver stjålet, kan tyven utroligt let deaktivere det indbyggede sikkerhedssystem i iCloud, der gør det muligt, via Find Min iPhone-programmet, at spore telefonen.

Tyven kan endda udskifte iCloud-kontoen på telefonen, så den nye ejer, kan anvende sit eget Apple ID, på den stjålne iPhone eller iPad.

Der er tale om en meget alvorlig fejl i styresystemet iOS 7.0.4, der rokker ved den grundlæggende sikkerhed i produkterne.

Sikkerhedsproblemet rammer alle iPhones og iPad med den seneste systemversion. Apple forventes inden længe at opdatere systemet til version 7.1 hvor fejlen lader til at være rettet.

Du kan tjekke hvilken version af iOS, som du har på din iOS-enhed ved gå i Indstillinger > Generelt > Om. Systemversionen kommer frem når der scrolles lidt ned på siden.

Det bedste råd er, ikke at slippe iPhone eller iPad af syne, og som minimum sørge for, at aktivere PIN-kode beskyttelse.

Danskerne er generelt ikke gode til at tage sikkerheden på smartphone seriøst. Mere end hver tredje med en smartphone, har end ikke beskyttet enheden med en adgangskode.