Advarsel: "Tag selv brød" er en bakteriebombe

Køber du eksempelvis franskbrød eller boller i et ”tag selv brødhus” i et dansk supermarked, bør du nok være varsom med det.

Metroxpress har observeret et brødhus i en Netto-forretning. Og i løbet af halvanden time, havde 21 kunder været forbi. Og 7 uf af 21 stak hænderne ind til brødet, uden at bruge de plastichandsker, som er der til samme formål.

Elsebeth Tvenstrup Jensen, overlæge ved Statens Serum Institut, fortæller at det er et hygiejnisk problem. Hun mener, det er bekymrende. Hvis folk har en infektion, er der risiko for, at den bliver overført.

- Spiser man brød med bakterier eller virus på, vil det kunne resultere i en mave-tarminfektion. I den her sammenhæng vil det især være norovirus, der giver roskildesyge, som kan være faren. Der skal ikke ret mange virus til, for at man bliver syg. Vores erfaring er, at op til 50 procent af dem, der bliver udsat for norovirus, bliver syge, siger hun til metroxpress.

Dansk Supermarked lægger stor vægt på hygiejnen og derfor vil der nu blivet set nærmere på brødhusene, fortæller pressechef hos Dansk Supermarked, Mads Hvitved Grand.

- Vi vil være endnu mere opmærksomme og evaluere, for det her er bare ikke godt nok. Syv ud af 21 er alt for mange. Det er noget, der skal gøres noget ved, siger en overrasket Mads Hvitved Grand.

Dagens Gossip