Advarsel til feriefolket: Derfor skal du lade være med at hoppe i poolen

Hvis du og dine unger er nogle af dem, der ikke kan komme hurtig nok i badetøjet og ned i hotellets pool, når I er på ferie, så bør du tøve en kende.

Offentlige swimmingpools er nemlig ofte en rigtig ulækker og farlig omgang, som kan ende med at ødelægge sommerferien.

Læs også: Mor advarer forældre, efter hendes 10-årige søn døde under en fodboldkamp

En ny rapport fra Centers for Disease Control viser, at ud af 84.000 inspektioner af pools - både swimmingpools, boblebade, jacuzzier og vandlande - var der problemer med 80 procent. Det skriver engelske Metro

Rapporten dækker pools i USA, men mon ikke der er andre lande, som er lige så slemme eller slemmere?

Problemerne går lige fra den lette ende med forkert pH-niveau over farligt niveau af desinfektionsmiddel til manglende sikkerhedsudstyr. Og klassikeren med at pools er fulde  af tis, ser ud til at være god nok.

Læs ogsåFarlig dille spreder sig blandt folkeskoleelever: Forældrene ved det ikke

Hvis du alligevel ikke kan dy dig for at hoppe i poolen og lade dit indre vanddyr få lov til at pjaske, så risikerer du at få irriterede øjne og hud eller infektioner, hvis vandet ikke lever op til kravene. Og er det en rigtig bakteriebombe, du svømmer rundt i, så kan du nemt ende med at sidde på tønden i mange timer.

Værst er det i de tilfælde, hvor poolen ikke lever op til sikkerhedskravene, her er du sandsynligvis rimelig dårlig stillet, hvis ulykken er ude. 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip