Advarsel til forældre: Hvis dit barn har denne app på sin mobil, så slet den med det samme

De fleste unge mennesker har i dag deres egen smartphone, og med et greb i lommen kan de surfe på nettet og komme i kontakt med venner og familie.

Der findes dog programmer til de populære telefoner, der kan være uhensigtsmæssige og direkte farlige i de forkerte hænder.

Nu advares svenske forældre i Gävle Kommune om at lade deres børn bruge app'en Periscope, der er et program, hvor brugerne kan sende direkte videooptagelser til hinanden.

Samtidig har man mulighed for at kommentere de direkte udsendelser, hvilket ifølge Socialtjänsten og Brottsförebyggarna i den østsvenske kommune kan føre til ubehagelige situationen bag skærmene.

- Det er kommet til vores opmærksomhed, at mange børn og unge bruger app'en til at få hinanden til at gøre ting, siger Fatima Viklund fra Socialtjänsten.

Hun forklarer, at selv elever fra de laveste skoleklasser benytter sig af programmet.

Læs også: Joakims iPhone eksploderede i sengen: Det sprøjtede med batterisyre

- Jeg har selv været inde på den (app'en, red.) og set, hvordan børn fra folkeskolen filmer sig selv i soveværelset, siger Fatima Viklund til til P4 Gävleborg.

Forældrene er for dårlige til at holde øje med, hvordan deres børn bruger telefonerne, og dét kan give pædofile frit spil, lyder advarslen fra Socialtjänsten i Gävle.

I den svenske kommune har man kendskab til uheldige episoder med app'en, hvor unge personer er begyndte at tage tøjet af foran mobilkameraet.

De afklædte situationer kan opstå, hvis personen bag den direkte udsendelse lover, at tøjet ryger af, hvis vedkommende når et bestemt antal seere.

Socialtjänsten beskriver app'en som et velkendt problem for de unge, og Fatima Viklund forklarer, at man også har haft episoder med børn på omkring 12-14 år, der har sendt direkte videoer ud på nettet, mens de har drukket sig fulde på offentlige pladser.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip