Advarsel: Tyggegummi giver dig hovedpine

Lyden af smaskende tyggegummi, poppende bobler og sensationen, når man berører et halvvisnet stykke, klemt fast mod undersiden af stolen, giver både lærere og forældre hovedpine.

Men nu viser en ny undersøgelse, at tyggegummi måske kan være årsagen til problemer med hovedpine blandt børn og teenagere, skriver nyhedsmediet ScienceDaily ifølge Videnskab.dk.

Forskerne fra Tel Aviv University bad 30 teenagepatienter, som alle led af migræne, om at stoppe med at tygge tyggegummi.

Efter en pause fra det smaskende naturgummi kunne 26 af deltagerne melde om betydelige forbedringer, faktisk fosvandt hovedpinen komplet fra 19 af dem, skriver ScienceDaily ifølge Videnskab.dk

Læs også hos Videnskab.dk: Her er Danmarks ældste tyggegummi

20 af patienterne forsøgte sig efterfølgende med tyggegummiet igen, og deres hovedpine kom straks igen, fortæller forskerne til ScienceDaily ifølge Videnskab.dk.

Forskerne håber, at deres resultater, som netop er publiceret i tidsskriftet Pediatric Neurology, kan være en hjælp, der ikke kræver store tests eller medicin, til de utallige tilfælde af hovedpine og migræne i unge patienter.

Læs også hos Videnskab.dk: Snart kan du tygge dig rask

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip