Advarsel: Tyve benytter 25 år gammelt trick til at stjæle dit dankort

Tyvenes metoder udvikler sig hele tiden i bestræbelserne på at stjæle betalingskort og penge fra os.

Men i dette tilfælde er tyvene nu gået tilbage i tiden, og har støvet et gammelt trick af.

Det er Nordsjællands Politi, der nu advarer om, at tyvene igen benytter sig af det såkaldte Lebanese Loop (libanesisk løkke), hvor du pludselig ikke kan få dit dankort ud af en pengeautomat.

Tricket stammer fra tilbage i slutningen af 1980erne, og har altså 25 år på bagen. Tricket består i, at tyvene monterer en lille clips inde i automaten, og derfor kommer kortet ikke ud. Når du så går efter hjælp, kommer tyvene til, fjerner kortet - og efterfølgende hæver de penge.

Nordsjællands Politi har på det seneste oplevet flere af den slags sager, hvor det er sket fra hæveautomater ved Jyske Bank.

- Vi har set tre perioder, hvor der har været monteret 'Lebanese Loop'. Men vi har ikke noget overblik over, hvor mange der har været udsat for det på nuværende tidspunkt. I første periode, tilbage i midten af maj, sidder det eksemplevis i både onsdag og torsdag aften samt lørdag og søndag, altså uden for bankens åbningstid. Det bliver først opdaget i løbet af mandagen. Så vi har indtil videre kun set toppen af isbjerget, siger politiassistent Michael Ogilvie-Bronée fra Lokal Efterforskning ved Nordsjællands Politi til bt.dk.

De mistænkte personer på billedet menes at være fra Østeuropa, og senest har man også konstateret tricket anvendt i København, og før da på både Fyn og i Jylland.

Derfor er det vigtigt, at man beskytter sin pinkode, og at man er opmærksom hvis det er svært at sætte kortet ind i pengeautomaten.

Kommer kortet ikke ud, så skal du straks ringe til Nets og få det spærret. Det gør du på nummer 44 89 29 29.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

Dagens Gossip