Advokat anlægger injuriesag mod anklager og pressefolk

Skrevet af admin

07/09/2015

Dagens topnyheder

En anklager fra Statsadvokaten for særlig økonomisk og international kriminalitet (Søik) får nu sammen med to journalister fra Jyllands-Posten og direktøren for TV2 en injuriesag på halsen for at have spredt urigtige oplysninger om en tidligere advokat.

Det oplyser den tidligere Aarhus-advokat Poul Holmgård, der anlægger injuriesagen, i en pressemeddelelse.

Injuriesagen kommer, efter at Søik, i daglig tale kaldet Bagmandspolitiet, har droppet en sigtelse mod den tidligere advokat for forsøg på at påvirke et vidne til at afgive urigtig forklaring i Østre Landsret i den såkaldte Abaris-sag.

Under sagen blev Poul Holmgård af Søik sigtet for at have kontaktet et vidne med et tilbud om betaling for at afgive en bestemt forklaring til fordel for en af de tiltalte i sagen, der handlede om bedragerier med bolighandler.

Poul Holmgård har under hele sagen afvist sigtelsen som grundløs, og i landsretten forklarede det pågældende vidne, at det var en anden advokat, der havde ringet til ham med et tilbud, som han afslog, skriver Poul Holmgård i pressemeddelelsen.

I Abaris-sagen var syv mænd tiltalt for bedragerier med bolighandler med udgangspunkt i ejendomsselskabet Abaris Ejendomme.

De var tiltalt for at sælge ejendomme og grunde forskellige steder på Vestsjælland til en opskruet pris for at lokke investorer til at skyde penge i Abaris via salg af pantebreve.

Mændene blev i maj sidste år i Østre Landsret idømt fængselsstraffe på op til fem års fængsel.

Injuriesagen mod anklageren fra Søik og de tre repræsentanter for pressen vil blive behandlet i Københavns Byret i november 2016, oplyser Poul Holmgård.

/ritzau/