Advokat: Anonymt brev i skattesag er et falsum

»Jeg tror helt ærligt, at der er tale om et falsum, og det bygger jeg blandt andet på timingen i, hvornår brevet er kommet frem til kommissionen og på indholdet. Vedkommende har haft et helt år til at lette sit hjerte, og det virker ganske besynderligt, at vedkommende først ønsker at gøre det nu, to minutter over lukketid,« siger advokat Torben Koch, der er bisidder for produktionsdirektør i Skat Steffen Normann Hansen.

Brevet indeholder angiveligt oplysninger om, at Venstres tidligere topminister har løjet om sagen over for kommissionen.

Skattekommissionen fremlægger tirsdag for første gang dele af det omstridte brev, men understreger, at brevets indhold ikke nødvendigvis er sandheden.

Det er muligt, at den anonyme afsender ikke eksisterer og at brevet således er falsk, hedder det i en pressemeddelelse.

»Jeg kan ikke leve med, at nogle få personer forsøger at føre os alle sammen bag lyset. Der går grænsen,« skriver den anonyme afsender ifølge de uddrag, som Skattesagskommissionen har offentliggjort.

I brevet skriver afsendere, at han ønsker at være anonym.

»Som det fremgår af ovennævnte, ønsker jeg indtil videre at være anonym og håber, at sandheden kommer frem for Skattesagskommissionen, således at jeg kan forblive med at være anonym... Men kommer sandheden ikke frem på grund af de mange løgnagtige forklaringer, der er blevet givet for Skattesagskommissionen, vil jeg på en eller anden måde træde frem...«.

Ifølge Jyllands-Posten har flere bisiddere været stærkt utilfredse med forløbet, der har betydet udsættelse af de sidste afhøringer.

»Afgørelsen fra kommissionen viser bare, hvor meningsløst det har været at udsætte disse afhøringer. Jeg har hele tiden sagt, at det er en storm i et glas vand,« siger advokat Karoly Nemeth, forsvarer for tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V).

Kommissionen har givet den anonyme brevskriver en frist til kl. 12 tirsdag til at træde frem med oplysninger, men kommissionens formand, Lars E. Andersen, understregede samtidig, at det omstridte anonyme brev i sagen om Thorning-familiens skattesag i sig selv intet er værd.

»Hvis vi ikke får en reaktion fra den anonyme brevskriver – enten ved at personen står frem eller ryster op med de påståede beviser – er det vores opfattelse, at brevet er uden betydning for undersøgelsen. Og så vil vi billedligt talt delete (slette, red.) brevet,« siger Lars E. Andersen til Jyllands-Posten.

Dagens Gossip