Advokat: Anonymt brev kan udløse skandaler

Det siger advokat Jakob S. Arrevad, bisidder for tidligere skatteminister Peter Christensen (V), der har vidnet i Skattesagskommissionen.

»Det vi ved på nuværende tidspunkt er, at brevet er anonymt, og at den anonyme brevskriver tilsyneladende ikke vil stå frem. Og så kan man kun bedømme brevet som værende anonymt uden betydning,« siger han.

»Men hvis beskyldningerne er rigtige, så har kommentatorerne ret. Så kan brevet indeholde kimen til en masse skandaler,« fortsætter Jakob S. Arrevad.

Det anonyme brev, der er stemplet i Østjyllands Postcenter, indeholder oplysninger om, at Venstre har bedt et advokatfirma udarbejde et notat om skattesagen for efterfølgende at give det til BT.

»Hvis det ikke er rigtigt, så er det et ondsindet forsøg på at afspore en i øvrigt seriøs undersøgelse,« siger Jakob S. Arrevad.

Spørgsmål: Kan du vurdere, om indholdet af brevet står til troende?

»Jeg ved det ikke. Hvor skulle jeg vide det fra?«

Advokaten understreger, at brevet ikke vil få nogle konsekvenser for sagen, hvis afsenderen ikke melder sig inden klokken 12 tirsdag.

»Så er det anonymt og dermed ingenting,« siger Jakob S. Arrevad og fortsætter:

»Men det kan give anledning til en masse ondsindede rygter, og det er da synd for de mennesker, det går ud over. Men set i forhold til undersøgelsen er det ingenting«.

Arrevad og de andre bisiddere i skattesagen har været i besiddelse af det anonyme brev siden 24. september og kan vise det til vidnerne efter klokken 12. Men Jakob S. Arrevad vil ikke rådgive Peter Christensen om brevet, da det ikke vil have nogen juridisk betydning.

Lars Løkke Rasmussens (V) bisidder, advokat Nicolai Mallet, råder den tidligere statsminister til ikke at siger noget om beskyldningerne i det anonyme brev.

Dagens Gossip