Advokat er sigtet for at fremstille beviser i drabssag

En i forvejen bemærkelsesværdig drabssag blev ikke mindre opsigtvækkende, da Østre Landsret mandag tog hul på ankesagen mod de to mænd, der i byretten blev dømt for at have dræbt forretningsmanden Henrik Haugberg Madsen.

I marts blev de to mænd på 43 og 49 år idømt henholdsvis 14 og 19 års fængsel for drabet på den 43-åriges tidligere samlever Henrik Haugberg, hvis lig aldrig er blevet fundet.

Da Østre Landsret mandag indledte ankesagen kom det frem, at en forsvarsadvokat er blevet anholdt og sigtet for at fabrikere falske beviser i forbindelse med sagen, skriver Sjællandske.

Det drejer sig om en advokat, som har forsvaret den 43-årige i en tidligere sag - og altså ikke hans forsvarer i drabssagen.

Advokaten skal ifølge sigtelsen have sendt et postkort fra Frankrig til Danmark to måneder efter dommen faldt i Retten i Næstved og flere år efter Henrik Haugbergs forsvinden.

Forsøget på at påvirke sagen var tilsyneladende temmelig udspekuleret. Postkortet blev nemlig sendt til den 43-årige, mens han sad i Vestre Fængsel. Her havde han brev- og besøgskontrol, og det betød, at postkortet med sikkerhed ville blive opdaget.

- Det så ud som om, det kom fra Henrik Haugberg Madsen. Og da vi er af den opfattelse, at han er død, begyndte vi at efterforske, hvor det så kom fra, siger Jeanette Wincentz Andersen til Ekstra Bladet.

Postkortet er sendt fra Sydfrankrig, hvor den sigtede advokat har en feriebolig.

"Lige en hilsen fra St. Paul de Vence, hvor jeg bor en gang i mellem", stod der ifølge Sjællandske på postkortet.

En nærmere undersøgelse af postkortet afslørede dna fra advokatens kone, som også er sigtet i sagen.

Politi og anklagemyndighed mener, at Henrik Haugberg blev dræbt den 11. november 2010. Han blev angiveligt både slået, stukket med en issyl og skudt, inden liget blev parteret og skaffet af vejen.

Der var hverken lig eller tekniske beviser i sagen, hvor mændene alene blev dømt på videnudsagn, og de ankede på stedet dommen. Østre Landsret ventes først at nå frem til en afgørelse til marts næste år.

/ritzau/

Dagens Gossip