Advokat frifindes for bevisfusk i drabssag fra Næstved

En advokat frifindes for at have fremstillet et falsk bevis i en meget omtalt drabssag fra Næstved.

Han var anklaget for i 2013 at have sendt et postkort, som skulle forestille at være fra Henrik Haugberg Madsen, som forsvandt i 2010, og hvis lig aldrig er blevet fundet.

Postkortet blev sendt til Bo Madsen, som sammen med en anden var blevet dømt for drabet på Henrik Haugberg Madsen i Retten i Næstved. Kort tid efter skulle drabssagen for landsretten.

Det afsendte postkort havde ifølge anklagemyndigheden til formål at så tvivl om, hvorvidt Henrik Haugberg Madsen overhovedet var død, så de to mænd kunne frifindes for drabet.

Mens advokaten blev frifundet er hans kone derimod blevet kendt skyldig i dokumentfalsk, men ikke i bevisforvanskning.

Retten har i sin afgørelse lagt vægt på, at hendes dna blev fundet på postkortet. Advokatens dna blev derimod ikke fundet.

Advokatens kone har i Retten i Næstved onsdag forklaret, at hun ikke kan afvise, at hun satte et frimærke på kortet samtidig med at have frankeret andre postkort. Men hun nægter at have set, hvad der stod på det.

Advokaten har forklaret, at han så kortet under en frokost i Sydfrankrig med sin kone og fire andre personer, men at det ikke var ham, der havde fabrikeret det. Han så det som en morsomhed og havde ikke forestillet sig, at det ville blive afsendt.

Konen idømmes en fængselsstraf på 60 dage.

- Jeg er mellemtilfreds, lyder det fra anklager Lasse Biehl i Retten i Næstved efter domsafsigelsen.

- Vi havde rejst tiltalte i sagen for, at de begge skulle dømmes. Så det havde vi håbet på. Nu skal det besluttes, om anklagemyndigheden anker eller ej, siger han.

Advokaten er også blevet dømt skyldig i to forhold, men de har ikke noget med det falske bevis at gøre. Han blev idømt en bøde på 6000 kroner for at være i besiddelse af en foldekniv samt for uden tilladelse at have talt med en arrestant i Retten i Næstved.

Både advokaten og hans kone har bedt om 14 dage til at tænke over, om de vil anke.

/ritzau/

Dagens Gossip