Advokat i spil som egyptisk premierminister

Det er en alliance, der støtter militærets kup mod præsident Mohamed Morsi, som ifølge en af præsidentens rådgivere har besluttet at nominere Ziaad Bahaa el-Din til posten.

Han vil, siger rådgiveren til TV-stationen ONTV ifølge nyhedsbureauet AFP, »meget sandsynligt« blive udnævnt som midlertidig premierminister.

Lørdag forlød det, at Mohamed ElBaradei skulle være midlertidig premierminister, men den plan sagde flere partier nej til. Nu lader det til, at ElBaradei bliver ny vicepræsident, beretter Reuters.

»Hovedmålet er at opnå national konsensus fra alle partier, og jeg tror, at det er nået,« siger en talsmand for præsidenten ifølge Reuters.

Ziaad Bahaa el-Din har arbejdet for en række advokatfirmaer, blandt andet i USA, før han blev rådgiver i det egyptiske økonomiministerium i 1997.

Tusindvis af tilhængere af Egyptens afsatte præsident, Mohamed Morsi, var søndag på gaden foran præsidentpaladset i Cairo, hvor Morsi menes at blive tilbageholdt. Præsident Morsi blev væltet onsdag, da militæret overtog magten og indsatte Adly Mansour som midlertidig præsident, indtil der har været afholdt nyvalg til parlamentet og præsidentposten.

Dagens Gossip