Advokat: Judy kæmpede hårdt for sit liv

Socialpædagog Judy Meiniche Simonsen fra bostedet Blåkærgård kæmpede til det yderste for sit liv, da hendes klient, den sindssyge og voldsdømte Kristian Heilmann, overfaldt hende 7. februar 2012 ude i skoven i et veritabelt voldsraseri.

Det viser de fremlagte beviser mod Heilmann i retssagen tirsdag i Retten i Viborg. Derfor skal hendes efterladte mand og børn også have en særlig stor godtgørelse, mener bistandsadvokat Charlotte Pors.

Ligets 38 stik- og snitlæsioner er ifølge anklageren udført med så stor kraft, at kniven i en række tilfælde har gennemskåret knogler som ribben og brystben.

Samtidig var den dræbtes tøj flået og skåret af med kniven, så den døde efterfølgende blev fundet nærmest nøgen med kniven plantet i brystet.

Ud over de mange knivstik havde den døde utallige blodunderløbne mærker overalt på kroppen, en brækket næse samt mærker efter mange kvælningsforsøg.

Alt sammen tegn på den voldsomme kamp, der fandt sted under den skovtur, hvor Judy Meiniche troede, hun bare skulle tale om klientens tilstand.

Derfor er der også belæg for at give en særlig høj godtgørelse til den efterladte enkemand og børnene for de store psykiske lidelser og krænkelser, mener bistandsadvokaten:

- Omfanget af vold er voldsomt og kombineret med seksuelle krænkelser. Der er ingen tvivl om, at Judy kæmpede for sit liv.

- Det er den vished, som de efterladte sidder tilbage med. Derfor mener jeg også, der er belæg for at hæve den normale godtgørelse fra 100.000 til 200.000 kroner, siger Charlotte Pors i retten.

Mens hun i retten fremsætter krav om erstatning og godtgørelser på vegne af Judy Meiniches mand på i alt 1,2 millioner kroner, så kommer erstatningskravet fra parrets to børn først i et senere civilt søgsmål.

Familien følger dybt knuget retssagen fra tilskuerrækkerne sammen med venner og kolleger til Judy Meiniche Simonsen.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip