Advokat for mistænkte: OW Bunker-penge er ikke tabt

Skrevet af admin

07/11/2014

Mest læste i dag

De ledende medarbejdere i OW Bunkers datterselskab i Singapore, der torsdag blev beskyldt af selskabet for at have svindlet for et svimlende millionbeløb, nægter sig skyldige.

Det oplyser deres advokat, Arvid Andersen, til DR Nyheder.

- Der er ikke nogen erkendelse fra mine klinter om at have svindlet, siger han.

Torsdag udsendte brændstofselskabet ellers en meddelelse om, at ledende medarbejdere fra datterselskabet Dynamic Oil Trading havde bedraget virksomheden for et beløb på omkring 750 millioner kroner.

Men sådan hænger det ikke sammen, lyder det fra Arvid Andersen. Det drejer sig nemlig ikke om bedrageri, men om dårlig kreditstyring, siger han.

- Der er ikke taget penge af kassen eller tale om andre former for økonomiske fordele for mine klienter i relation til den konkrete sag.

- Der er tale om, at man har et udestående i forhold til en kunde, og det er så et spørgsmål om, hvorvidt kunden kan betale det udestående. Men der er ikke tale om penge, der er tabt, siger advokaten til DR.

Politiet følger ivrigt med på sidelinjen i sagen om det økonomiske kollaps i OW Bunker.

Men endnu er der ingen holdepunkter for at tro, at der er sket en forbrydelse i Danmark.

Det fastslår politiinspektør Michael Kjeldgaard fra Nordjyllands Politi fredag, dagen efter at nyheden om sammenbruddet i brændstofselskabet kom frem.

- Det er endnu ikke afklaret, om der er sket en forbrydelse i Danmark, siger han.

- Og hvis der er sket en forbrydelse, skal det afgøres, om gerningsstedet er Singapore eller Danmark, tilføjer han.

- Disse spørgsmål er selskabet ved at hjælpe os med at finde ud af, siger politiinspektøren.

Han oplyser samtidig, at selskabet ikke har anmeldt en forbrydelse, som for eksempel kunne være mandatsvig eller bedrageri.

/ritzau/