Advokat om Anders And-sag: Noget af det mærkeligste

Skrevet af admin

25/04/2016

Mest læste i dag

- Det er noget af det mærkeligste, men det er nu også lidt sjovt.

Sådan beskriver advokat Kåre Pihlmann det besynderlige forløb om en værdifuld samling Anders And-blade, som man mandag troede var dukket op på hans kontor. Det viste sig dog ikke at være den stjålne samling.

Advokaten var sikker på, at der var tale om en samling Anders And-blade, der var blevet stjålet fra Egmonts trykkeri i Skovlunde i maj 2014.

Kåre Pihlmann fortæller, at han åbnede nogle af kasserne og konstaterede, at der blandt andet var Anders And-blade i.

- Der var flere forskellige ting i kasserne. Vi kunne se, der var Jumbobøger, men vi kunne også se, at der var Anders And-blade, siger Kåre Pihlmann.

- Der lå gamle blade, der var pakket ind i brunt papir, og så var der med sirlig håndskrift skrevet, hvilke årgange de dækkede over. Der var blandt andet en samling Anders And-blade fra 1949.

Egmont Publishing, som fik stjålet samlingen i 2014, fortæller, at der ikke var Anders And-blade i kasserne, og at det ikke er deres forsvundne samling, som er dukket op.

- Jeg kan kun sige, hvad jeg har set. Jeg er ikke ekspert på Anders And-blade overhovedet, siger advokat Kåre Pihlmann.

Det er en af advokatens fængslede klienter, som har hjulpet med at finde, hvad man troede, var den forsvundne samling.

Pihlmann fortæller, at han ikke har talt med sin klient endnu, men at han vil gøre det i nærmeste fremtid for at blive klogere på den mystiske Anders And-sag.

/ritzau/