Advokat smuglede brev fra en fange ud af arresten

En 69-årig advokat er i Vestre Landsret blevet idømt 30 dages betinget fængsel og frakendt retten til at have med straffesager at gøre i et år.

I foråret sidste år var han beskikket forsvarer for en mand, som var varetægtsfængslet med besøgs- og brevkontrol. Det betyder, at alle besøg skal overvåges, og alle breve skal gå gennem myndighederne.

Men forsvarere har stadig ret til at mødes med deres klienter uden overvågning. Det benyttede den varetægtsfængslede sig af og gav forsvareren et brev med til sin kæreste. Han var nemlig bekymret for, at forholdet til hende var ved at gå stykker.

Forsvareren, Alex Stausgaard Pallesen, har tidligere erkendt, at han tog brevet med fra arresten.

Tilbage på kontoret læste han brevet igennem sammen med sin sekretær. De vurderede, at der ikke var oplysninger, som havde betydning for straffesagen. Han havde ondt af de unge mennesker og sendte brevet videre til klientens kæreste.

Politiet har også erkendt, at der ikke stod noget i brevet, som havde betydning for retssagen.

Alligevel har først Retten i Aalborg og altså nu Vestre Landsret besluttet at straffe advokaten.

Ved byretsdommen blev der lagt vægt på, at den ukontrollerede kommunikation mellem en forsvarer og hans klient kræver sikkerhed for, at oplysninger ikke videregives, som det er sket i denne sag.

Det er i øvrigt ikke første gang, at Alex Stausgaard Pallesen har været på kant med reglerne. I 2013 blev han idømt 10 dagbøder à 1000 kroner for to lignende forhold.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip