Advokat vil offentliggøre Eldrup-sag

Den fyrede Dong Energy-direktør Anders Eldrup har fået et økonomisk plaster på de sår, han fik i forbindelse med, at han blev fyret i marts 2012.

Eldrup har fået økonomisk oprejsning i størrelsesordenen 8,7 millioner kroner i en voldgiftssag, som den fyrede direktør havde anlagt sammen med sin fagforening, Djøf.

- Jeg kan hverken be- eller afkræfte beløbet. Men vi har været rigtig, rigtig glade for kendelsen, som vi desværre ikke må offentliggøre, siger Anders Eldrups advokat, Lars Svenning Andersen fra advokatselskabet Bech-Bruun, til Ritzau.

- Vi har ikke lagt skjul på, at vi anlagde sag, fordi Anders Eldrup mente, at hans kontrakt var blevet misligholdt af Dong Energy. Vi har desværre det problem, at vi kun kan informere om resultatet, hvis vi er enige med Dong om at gøre det, siger han.

I Dongs egen advokatundersøgelse blev det fastslået, at Anders Eldrup havde tilsidesat sine forpligtelser som administrerende direktør ved at give fire ansatte i Dong meget høje lønninger og andre usædvanlige ansættelsesvilkår.

Og derfor valgte bestyrelsen med bestyrelsesformand Fritz Schur i spidsen alene at udbetale løn til Anders Eldrup i den 12 måneder lange opsigelsesperiode, som han var berettiget til, og ikke den fulde fratrædelsesgodtgørelse.

- Vi håber naturligvis, at kendelsen bliver offentliggjort, da der har været så meget eksponering om det - navnlig fra Dongs bestyrelsesformands side. Men vi kan ikke - desværre - selv gå ud og offentliggøre resultatet, siger Lars Svenning Andersen.

Advokaten har ført sagen for Djøf og Anders Eldrup i Voldgiftsretten. Han beklager, at parterne efter voldgiftsklausulen ikke må offentliggøre kendelsen.

- Men det kan man gøre ved, at Dong og Anders Eldrup i fællesskab læser resultatet af den meget lange kendelse op, lyder det fra advokaten.

/ritzau/

Dagens Gossip